Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés pitetorta mandulaforgáccsal

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az omlós tésztához 25 dkg lisztet a munkalapra halmozunk, és a közepébe mélyedést készítünk. Beleteszünk 6 dkg cukrot, 1 csipet sót és 1 db tojást. A 12,5 dkg hideg vajat a kráter szélére forgácsoljuk, majd a hozzávalókat kívülről befelé összeforgatjuk és gyorsan simára gyúrjuk. Folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. Közben a marcipánt nagyon apróra kockázzuk. Kézi robotgép habverőjével tálban habosra keverünk 12,5 dkg puha vajat kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a marcipánt, rászórjuk a maradék 7,5 dkg cukrot, és egynemű masszává keverjük. Egymás után beledolgozunk 3 db tojást, majd beleforgatjuk a maradék 5 dkg lisztet.
  3. Vajjal kikenünk egy 26 cm-es piteformát. A tésztát lisztezett felületen valamivel nagyobb kerek lappá nyújtjuk. Kibéleljük vele a formát, majd a hűtőbe tesszük.
  4. A meghámozott körtéket félbevágjuk, és magházukat karalábévájóval kikanyarítjuk. Húsukat legyezőszerűen bevagdossuk, és meglocsoljuk a citromlével.
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mandulapelyhet összeforgatjuk a barna cukorral. Az átkevert marcipánmasszát eloszlatjuk a formában, majd elrendezzük rajta a körtedarabokat, és kissé lenyomkodjuk. Megszórjuk a cukrozott mandulával, ráforgácsoljuk a maradék 2,5 dkg vajat, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 45-50 perc alatt. A sütőből kivett pitetortát hűlni hagyjuk, végül megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss