A tésztához a joghurtot kikeverjük a cukorral, az olajjal és a tojásokkal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a megmosott, meghámozott, apró kockákra vágott körtét.
A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokon 25-30 percig sütjük.
A krémhez a hideg tejszínt elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzá adagoljuk a zselatint, a mascarponét vagy a krémsajtot és a kétféle cukrot. Habverővel összedolgozzuk, és a felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A kihűlt tésztát kiszedjük a tortaformából, és áttesszük egy tálra. Visszarakjuk köré a kapcsos tortagyűrűt, azután rásimítjuk a krémet. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egy vékony pengéjű kés lapjával elválasztjuk a krémet a tortagyűrűtől, és óvatosan eltávolítjuk a karimát. Tálalás előtt a sütemény tetejét kirakjuk a megmosott, vékony csíkokra vágott körtével, majd megszórjuk mandulával és mogyoróval.