Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés-krémsajtos pite

default user icon
MME
45 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 0,75 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 3 bögre liszt
  • 2 db körte
  • vaj
  • A krémhez:
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 csomag instant zselatin fix
  • 25 dkg mascarpone vagy tejszínes krém sajt
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez:
  • 1 db körte
  • mandula
  • mogyoró

Elkészítés

  1. A tésztához a joghurtot kikeverjük a cukorral, az olajjal és a tojásokkal. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül beleforgatjuk a megmosott, meghámozott, apró kockákra vágott körtét.
  2. A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokon 25-30 percig sütjük.
  3. A krémhez a hideg tejszínt elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzá adagoljuk a zselatint, a mascarponét vagy a krémsajtot és a kétféle cukrot. Habverővel összedolgozzuk, és a felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  4. A kihűlt tésztát kiszedjük a tortaformából, és áttesszük egy tálra. Visszarakjuk köré a kapcsos tortagyűrűt, azután rásimítjuk a krémet. Éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Másnap egy vékony pengéjű kés lapjával elválasztjuk a krémet a tortagyűrűtől, és óvatosan eltávolítjuk a karimát. Tálalás előtt a sütemény tetejét kirakjuk a megmosott, vékony csíkokra vágott körtével, majd megszórjuk mandulával és mogyoróval.

MÉG TÖBB KÖRTÉS RECEPT >>>

Megjegyzés

A díszítésre szánt körtecikkeket locsold meg egy kevés citromlével, így nem fognak bebarnulni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss