Elkészítés: Melegítsük fel az alaplét, és hagyjuk gyöngyözni.
Egy másik közepes méretű edényben melegítsünk olajat, majd tegyük bele a hagymát, és dinszteljük, amíg puha lesz, időnként keverjük. Ezután tegyük bele a rizst, keverrgessük, míg üveges nem lesz, majd adjuk hozzá a fehérbort, és hayjuk, hogy beszíva.
Közben diónyi vajon pároljuk meg az egyik felkockázott körtét, amíg kissé megpuhul (kb. 3-4 perc). Adjuk a rizshez, keverjük el jól, majd adjuk hozzá egy merőkanál alaplét, és várjuk meg, míg a rizs beszívja, ezt a folyamatot ismételgessük kb. 20 percig, gyakran kavargassuk. A lángot fokozatosan csökkentjük, hogy ne égjen le. Akkor van kész a rizottó, amikor a rizsszemek teljesen fehérek és kívül puhák, de belül még keményebbek (al dente).
Amikor kész, tegyünk bele kis darab vajat, morzsoljuk vele a márványsajtot, adjuk hozzá a durvára vágott diót,keverjük össze, vegyük le a tűzről, és lefedve tartsuk kb. 2 percig.
Tálaljuk a maradék friss kockázott körtével, pirított aprított dióval, frissen őrölt borssal, esetleg petrezselyemel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre