Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés-tejfölös pite gyömbérrel

75 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg vajat felkockázzuk, majd összemorzsoljuk a porcukorral, a sóval, 1 db tojással és a liszttel. Csak addig gyúrjuk, amíg éppen összeáll. Ezután cipóvá formázva folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. Közben a körtét meghámozzuk, és húsát a magház kivágása után vékony cikkekre daraboljuk. A körtecikkeket összeforgatjuk a gyömbérsziruppal, és állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A tésztát enyhén lisztezett felületen egy szögletes sütőtál vagy egy 28 cm-es piteforma méreténél valamivel nagyobb lappá nyújtjuk. Kibéleljük vele a tálat vagy a formát, és a túllógó széleket levágjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk, sütőpapírral leterítjük, és nehezéknek szárazbabot vagy -borsót szórunk rá. Az előmelegített sütő középső részében világosbarnára sütjük 15-18 perc alatt.
  4. A körtéről leöntjük a gyömbérszirupot, és 1/2 dl-t felfogunk belőle. A maradék 2 db tojást habverő segítségével simára keverjük az őrölt mandulával, a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a felfogott sziruppal.
  5. Az elősütött tésztáról eltávolítjuk a vaksütéshez használt nehezéket a sütőpapírral együtt. A tésztát kirakjuk a körtecikkekkel, és annyi tejfölös szószt öntünk rá, amennyi éppen ellepi a gyümölcsréteget. Végül a pitét változatlan hőfokon készre sütjük 30-35 perc alatt. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, mielőtt óvatosan elválasztjuk a formától.

KÖRTÉS KEKSZES SÜTI>>> 

KÖRTÉS CSOKOLÁDÉMOUSSE TORTA>>> 

GYÖMBÉRES KEKSZ>>> 

Kemény húsú érett, de nem túlérett körtével készítsd!

Ezek is érdekelhetnek

Friss