Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk robotgéppel, és vajjal kikent, liszttel szórt tortaformába öntjük.
A körtéket meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk a barna cukorral, és amikor kezd barnulni, rádobjuk a körtét. Kevergetjük közepes lángon, majd a citrom levét és reszelt héját, valamint a fahéjat is hozzáadjuk. 8-10 percig pároljuk, de ne főzzük szét.
A morzsához a hideg vajat a cukorral és a vágott dióval, a fahéjjal és a liszttel összemorzsoljuk.
A kihűlt körtét rákanalazzuk a tésztára, a diós morzsát rászórjuk a tetejére. 160 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre