Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés-diós morzsatorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 17,5 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília kikapart magja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl
  • A karmellizált vajas körtéhez:
  • 4 db közepes körte
  • 1 evőkanál vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db lime héja és leve
  • A morzsához:
  • 5 dkg kemény vaj
  • 2-3 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál aprított dió
  • 3 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk robotgéppel, és vajjal kikent, liszttel szórt tortaformába öntjük.

A körtéket meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd a vajat teflon serpenyőben felolvasztjuk a barna cukorral, és amikor kezd barnulni, rádobjuk a körtét. Kevergetjük közepes lángon, majd a citrom levét és reszelt héját, valamint a fahéjat is hozzáadjuk. 8-10 percig pároljuk, de ne főzzük szét.

A morzsához a hideg vajat a cukorral és a vágott dióval, a fahéjjal és a liszttel összemorzsoljuk.

A kihűlt körtét rákanalazzuk a tésztára, a diós morzsát rászórjuk a tetejére. 160 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Ha finomabbra szeretnénk a diót, akkor pirítsuk meg serpenyőben. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss