Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés-diós-kakaós lepény

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A körtét hámozzuk meg, vágjuk félbe és vájjuk ki a magházat. Vágjuk cikkekre, locsoljuk meg citromlével, és forgassuk össze (a citromlé megvédi a körtét a barnulástól).

A margarint keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a tejfölt. Állandó keverés mellett adjuk hozzá egyesével a tojásokat, és mindegyikkel keverjük alaposan össze. Keverjük hozzá a kakaót, majd a diót, végül pedig a sütőporral összekevert lisztet (sűrűbb masszát fogunk kapni).

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Helyezzük rá a cikkekre vágott körtét.

Toljuk előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre (tűpróba!).

A lekvárt állandó keverés mellett melegítsük forráspontig, ha túl sűrű lenne, pici vizet öntsünk hozzá melegítés közben. A sütőből kivett sütemény tetejét egy ecsettel kenjük át a forró lekvárral. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a lepényt, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss