Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtés bodzadzsem

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kg bodzabogyó
  • 5 érett körte
  • 1 kg cukor
  • dzsemfix 2:1

Elkészítés

Elkészítés: A bodzát szemezd le (nagyon fog, ezért gumikesztyűben). Egy kevés vízzel tedd fel főni, és addig főzd, amíg a szemek megrepednek, majd szűrőn törd át.

A körtéket tisztítsd meg és vágd kis kockákra vagy vékony szeletekre (amelyik szimpatikusabb). Keverd össze a bodzát és a körtét, szórd rá a cukrot és a dzsemfixet. Lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzd 10-12 percig.

A tűzről levéve töltsd forrón üvegekbe, és dunsztban hagyd kihűlni.

Megjegyzés

A körte helyett almával is nagyon finom.
- ciluska77

Ezek is érdekelhetnek

Friss