Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtekompótos piskótarolád

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 3 db félérett körte
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 1 rúd fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • csipet só
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl száraz olaszrizling bor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg ét csokoládé tortabevonó
  • 8 db amarettini olasz keksz

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojásból és a piskóta hozzávalóiból lapot sütök, lehúzom a sütőpapírt, és melegen feltekerem, a sütőpapírba csomagolom, és hűlni hagyom.

A körtét hámozom, és apró kockára vágom, lábasba teszem, hozzáadom a cukrot, a citromlével, a borral felfőzöm. Csipet sóval ízesítem, és a fűszereket belerakom. Amikor kissé megpuhult, kevés vízzel felkeverem a keményítőt, és a körtekompóthoz adagolom, hogy besűrűsödjön. Ízesítem a reszelt citromhéjjal és a vanília-aromával. Félreteszem hűlni, a fűszereket eltávolítom belőle.

Kihűlés után lazán hozzákeverem a krémsajtot, majd a piskótatekercset megtöltöm vele. Feltekerem, majd olvasztott csokival bevonom, és a kekszel kirakom, kekszmorzsával megszórva díszítem. Ferdén szelve tálalom jól behűtve.

Megjegyzés

Saját receptötletem, nagyon finom süti. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek