Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtedzsemes kosárka fügével

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A leveles tésztát kinyújtjuk, és 12 db négyzetté vágjuk. A sütőformákba (én kis kuglóformákat használtam) helyezünk 1-1 tésztalapot.

Közben a körtéket meghámozzuk, kockára vágjuk. A barna cukrot feltesszük egy edénybe melegedni, majd amikor olvadni kezd, beletesszük a körtéket és a citrom reszelt héját, levét. Kicsit kevergetjük, majd a fűszereket és az ízesítőket is beledobjuk. Puhára főzzük, majd kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, és besűrítjük vele a körténket. Így kapunk dzsemet.

Hagyjuk kihűlni, majd félig megtöltjük a kosarakat, és 210 fokos sütőben megsütjük. Könnyen kivehető a kicsit hűlt kosárka, megütögetjük a sütőforma oldalát, és kivesszük kézzel.

A fügéket 4 felé vágjuk, és olvasztott csokoládéba félig belemártjuk, majd egy barna csomagolópapírra helyezzük, amiről könnyen levehetőek. Ezután a tejszínt felverjük a cukorral, majd a kosarakba elosztjuk, és a csokis fügével díszítjük, porcukorral is megszórhatjuk.

Megjegyzés

Azonnal fogyasztható, ahogy kihűlt. Ekkor a legfinomabb. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss