Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körtebefőtt

120 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

 

  1. Az üvegeket elmossuk, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjanak.
  2. A körtéket megpucoljuk, a magházat eltávolítjuk, a nagyobbakat 4 felé vágjuk, a kisebbeket csak félbe. A rossz részeket eltávolítjuk. A szeleteket citromlével ízesített vízbe tesszük.
  3. A befőttesüvegek alkára két evőkanál cukrot, és egy késhegynyi tartósítószert teszünk teszünk, kicsit összekeverjük, majd szépen elrendezve megtöltjük az üveget a körtével. A gyümölcs tetejére teszek még egy evőkanál cukrot. Ezt addig ismétjük, míg elfogy a körte. 2 celofánlapot teszünk az üveg szájára, majd a kupakkal lezárom.
  4. Egy nagy fazekat, amibe belefér az összes üveg, kibélelünk 2 réteg újságpapírral. Belepakoljuk az üvegeket, majd felöntjük vízzel úgy hogy az üvegek kb. a 3/4-éig érjen. Az üvegek tetejére teszünk 2 réteg újságpapírt, majd a forrástól számítva kb. 30-40 percig dunsztoljuk. Kis lángon kezdjük melegíteni, hogy az üvegek ne pattanjak szét. Ha kész, hagyjuk, hogy az üvegek teljesen kihűljenek a fazékban, majd mehetnek a kamrapolcra!

 

REceptek befőzéshez >>> 

A LEGFINOMABB KÖRTÉS FOGÁSOK EGY HELYEN! >>> 

BEFŐTT ÉS KOMPÓT: CSERESZNYE, MEGGY, BARACK, ALMA ÉS TÁRSAIK >>> 

Megjegyzés

Gyümölcslevesbe, süteménybe, magában is kiváló, és nyugodtan tudjuk tovább ízesíteni, hiszen csak cukor kerül az üvegbe. - GyZsuzsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss