Elkészítés: Az őszibarackot forrásban lévő vízbe dobom, 1-2 perc elteltével kiveszem, meghámozom, felkockázom. A körtéket gyorsan meghámozom, felaprítom. A 2 l űrtartalmú lekvárfőzésre használt lábosba teszem, kevergetve kb. 10 perc alatt félkészre főzöm.
Mikor a gyümölcsök kezdenek összeesni, hozzáadom a cukrot, még 10 percet forralom. Fakanállal kicsit szétnyomkodom a túlságosan nagynak ítélt gyümölcsdarabokat.
Közben egy magas fazékban vizet forralok. Ekkora mennyiségű dzsemnek elegendő kb. 20 perc. Mikor elkészült, kis csavaros tetejű üvegekbe töltöm, szorosan rácsavarom a tetejüket, elhelyezem őket a forrásban lévő vízbe úgy, hogy a víz legalább 1 ujjnyival ellepje az üvegek tetejét. A fazékra visszahelyezem a fedelét, lekapcsolom a tűzhelyet. Ebben a nedves dunsztban hagyom kihűlni (estétől reggelig).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre