Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korpaciberés csorba húsgombóccal

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húsgombóchoz:
  • 50 dkg darált marhahús
  • 10 dkg rizs
  • 1 tojás
  • bors
  • 1 kanál aprított lestyán
  • 1 kanál aprított zöldpetrezselyem
  • A leveshez:
  • 3 fej karalábé
  • 1 nagy sárgarépa
  • bors
  • aprított lestyán
  • aprított zöldpetrezselyem
  • 0,5 l korpacibere

Elkészítés

Elkészítés: A húsgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük, kiskanál segítségével egyforma adagokat szedünk ki a masszából, és tenyerünk között gömbölyű gombocókat formázunk.

Közben felteszünk főni 2,5 l vizet, melyet sózunk, a lobogó vízbe bedobáljuk a húsgombócokat, és 10 percig forraljuk.

A sárgarépát és a karalábékat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fővő levesbe szórjuk, hozzáadjuk a lestyánlevelet, és majdnem készre főzzük.

A korpaciberét külön felforraljuk, és a leveshez öntjük, majd az egészet készre főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss