Elkészítés: A korpa negyedét egy edénybe szórjuk, belemorzsoljuk a kenyeret, és felöntjük annyi meleg vízzel, hogy a hozzávalók tocsogjanak a lében.
Másnapig, harmadnapig meleg helyen érleljük.
Egy nagy befőttes üveg aljába öntjük a kissé megemelkedett kovászt, hozzáöntjük a maradék korpát és 3 liter forró vizet. Beledobjuk a lestyánleveleket is.
Az üveget kistányérral lefedjük, napos, meleg helyre tesszük, és gyakran megkevergetve megérleljük a korpaciberét.
Legalább 24 órát érleljük, néha kóstoljuk is meg, amikor már jó savanyú, akkor szűrjük le, és öntsük tiszta üvegekbe.
Hűtőszekrényben tároljuk, használat előtt forraljuk fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre