Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Koronavírus vagy allergia? Íme a tünetek

default user icon
MME
A koronavírus ismét erősödik, egyre több beteget regisztrálnak itthon és külföldön is. Magyarországon viszont tombol az allergiaszezon is, a parlagfű koncentrációja nagyon magas. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ábrájából kiderül, hogyan különböztethetjük meg a tüneteket.

Nehéz időszak következik az allergiások számára, a parlagfű koncentrációja sok helyen nagyon magas az országban. A pollenekre érzékenyeknél ilyenkor előfordul köhögés, orrdugulás, nehézlégzés. Bizonyos tünetek előfordulnak akkor is, ha valaki elkapta a koronavírust. A Nemzeti Népegészségügyi Központ Facebook oldalán tett közzé egy nagyon hasznos ábrát arról, hogyan lehet megkülönböztetni az allergia és a koronavírus tüneteit.

A legfontosabb az, hogy a koronavírus gyakori tünetei közé tartozik a láz, a száraz köhögés, a légszomj és a fáradtság. Ezek allergia esetén csak ritkán, illetve néha fordulnak elő. Allergia esetén ritkán fordul elő fejfájás. Hasmenés és mellkasi nyomás pedig egyáltalán nem, míg a Covid-19 esetében ezek is a tünetegyütteshez tartoznak.

Az allergia gyakori tünete viszont az asztmás nehézlégzés és a tüsszentés, amelyek koronavírus esetén nem jellemzőek, ahogyan az orrfolyás sem. 

Az NNK kiemelte: ha valaki a koronavírusra jellemző tüneteket észlel magán, maradjon otthon és forduljon háziorvosához.

EBBEN A KOROSZTÁLYBAN TERJED MOST A KORONAVÍRUS MAGYARORSZÁGON >>>

5 OK, AMIÉRT FONTOS, HOGY ARCMASZKOT HORDJ JÁRVÁNY IDEJÉN >>>

7 JEL, AMI ARRA UTALHAT, HOGY MÁR ÁTESTÉL A KORONAVÍRUSON >>>

 


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss