Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nem csak a boltok polcai üresek ! Az online bevásárlásra is napokat kell várni

default user icon
MME
Itthon egyelőre még nem tudni koronavírusos megbetegedésről, de az jól látszik, hogy a magyarok is tartanak a vírustól, illetve az esetleges karanténtól. A vásárlók nemcsak a szupermarketeket rohamozták meg, de észrevettük, hogy az online bevásárlási felületeket is jóval többen vették igénybe az elmúlt napokban.

A szakemberek véleménye szerint minimális az esélye annak, hogy országunkat elkerülje a koronavírus. Sőt, egyáltalán nem kizárható, hogy már Magyarországon is jelen van, csak még nem tudunk róla, szóval valóban indokolt az óvatosság - mondta Rusvai Miklós virológus, az Állatorvostudományi Egyetem oktatója szerda reggel a köztévében.

Épp ezért az elmúlt napokban a magyarok is elkezdték felhalmozni a tartós élelmiszereket és a háztartási cikkeket egy esetleges lezárástól, illetve karanténtól tartva. Ez pedig nem csak abból látszik, hogy a szupermarketekben egyre több az üres polc, hanem abból is, hogy az online bevásárlási felületeken jóval többet kell várni a kiszállításra, mint korábban.

A Tesconál például legkorábban március 4-re tudnak kiszállítást vállalni (bár már aznapra is csak egy idősáv maradt), ráadásul mennyiségi korlátozásokat is bevezettek: maximum 6 db ugyanolyan terméket rakhatsz be a kosaradba. De a Sparnál és az Auchannál is hasonló a helyzet. Előbbinél március 6-ra tudunk legkorábban idősávot foglalni, utóbbinál viszont csak március 10-re.

Mivel vészhelyzetről még egyáltalán nem beszélhetünk, pánikra semi ok! Azonban azzal nincs gond, ha kicsit körültekintőbben és tudatosbban vásárlunk. Erre az esetre mi is összeállítottunk egy bevásárló listát!

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében mindenesetre leszögezte,  hogy bár egyes tartós élelmiszerek iránt megnőtt a kereslet, nem kell áruhiányra számítani, és indokolatlan a lakossági felhalmozás. Néhány esetben ugyan előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszerek feltöltési üteme nem tudja követni a megnövekedett keresletet, de az áruházakban az árukészlet stabilan rendelkezésre áll, a polcok feltöltése folyamatos.

KORONAVÍRUS: VAJON LENNE ELÉG ÉLELMISZER KARANTÉN ESETÉN? ITT A VÁLASZ!>>> 

MEGVÉD A FOKHAGYMA ÉS A KÉZFERTŐTLENÍTŐ? TÉNYEK ÉS MÍTOSZOK A KORONAVÍRUSRÓL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss