Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Körömpörkölt csülökkel

MME MME
210 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hentesnél hosszában és keresztben is fel kell vágatn a körmöt. A körmöt és a csülköt gázláng segítségével megszabadítjuk a szőrszálaktól.
  2. A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd a csülköt, a burgonyát, a hagymákat, a paprikát és paradicsomot feldaraboljuk.
  3. Zsíron megpirítjuk a hagymát egy kevés köménnyel, majd hozzáadjuk a körmöt és együtt pirítjuk tovább. Közben sózzuk, borsozzuk. Amikor kezd tapadós lenni a köröm, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, aztán 4-5 percig pároljuk.
  4. Felöntjük a vízzel és a borral, majd a tetején lévő zsiradékra rászórjuk a pirospaprikát, és lassú tűzön, időnként megkavargatva, fedő alatt 2 órán át pároljuk.
  5. Ezután hozzáadjuk a csülökkockákat, majd letakarva főzzük tovább, ügyelve rá, hogy le ne égjen.
  6. Ha megpuhult a köröm és a csülök, akkor hozzáadjuk a burgonyát és a fokhagymát, majd puhára főzzük. 

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A KÖRÖMPÖRKÖLT CSÜLÖKKEL

Ezek is érdekelhetnek

Friss