Koroleva diétája azt ígéri, hogy módszerével gyorsan és biztosan megszabadulhatunk jó néhány plusz kilótól, emellett erősíthetjük az immunrendszerünket és méregteleníthetjük is a szervezetünket. Sajátos monodiétája alaposan átgondolt. Jellemzője, hogy a kilenc nap három ciklusra bontható. A ciklusok központi eleme egy-egy étel: a rizs, a csirkehús (vagy hal) és a zöldségek. A rizs gazdag szénhidrátban, a csirkehús fehérjebomba, míg a zöldségek rostban bővelkednek, így a diéta végén megszabadítják a bélrendszert a méreg- és salakanyagoktól. Koroleva mindehhez naponta legalább 2-2,5 liter natúr ásványvíz elfogyasztását javasolja.
1-3. NAP
Az első három nap rizst ehetünk. Előző este öntsünk fel kétszeres mennyiségű forró vízzel 250 gramm rizst. Kb. 15 percig főzzük, majd adagoljuk ki hat egyenlő részre. A rizst megfűszerezhetjük, de a só tilos! Ezeket a rizsadagokat lehet a nap folyamán elfogyasztani úgy, hogy az utolsó étkezés időpontja legkésőbb este 8 óra legyen.
A „rizses” napokon Koroleva azt ajánlja, hogy az étkezések között fogyasszunk el napi 3 evőkanál mézet.
4-6. NAP
Naponta legfeljebb 1200 gramm csirkehús, vagy legfeljebb 700 gramm hal fogyasztása javasolt. A hús- és halnapok váltogathatók, de egy napon belül nem lehet mindkettőből enni. A húst és a halat is párolhatjuk, vagy zsiradék nélkül süthetjük, miután eltávolítottuk a bőrt és a zsírosabb részeket. A rizshez hasonlóan a hús- és halételeket is osszuk el hat egyenlő részre és ezeket az adagokat fogyasszuk el a nap folyamán. Az utolsó adagot legkésőbb este 7 órakor együk meg. Ugyanúgy, mint a rizs esetében, fűszerezhetünk, de sót nem használhatunk!
A méz ebben a három napban nem szerepel a diétában, de a bőséges folyadékbevitel ez esetben is elengedhetetlen.
7-9. NAP
Most a zöldségeké a főszerep a felesleges kilók elleni harcban. A menü egy napra a következő: 500 gramm párolt vagy dinsztelt, továbbá 500 gramm friss zöldség. Az egész mennyiséget ismét hat adagra osztjuk és legkésőbb este 8 óráig elfogyasztjuk. A táplálkozási szakértő azt javasolja, hogy részesítsük előnyben a fehér és zöld színű zöldségeket (pl.: uborka, káposzta, hagyma, fiatal cukkini). A színes zöldségek (paradicsom, cékla, sárgarépa, kaliforniai paprika) is megengedettek, de ezekből kevesebb legyen a tányéron, mint az előzőekből.
A megfelelő folyadékbevitelre ez esetben is különös figyelmet kell fordítani, és 3 teáskanálnyi mézet lehet és kell is a vízhez adni!
A legfőbb plusz a zöld tea, amelyet korlátlan mennyiségben lehet fogyasztani – természetesen cukor vagy bármilyen édesítőszer hozzáadása nélkül.
Hogyan lesz tartós az eredmény?
Annak érdekében, hogy a leadott kilók ne szaladjanak fel rövid idő múlva, fontos betartani a következő szabályokat:
- Mindenképpen reggelizzünk!
Az első étkezés segít beindítani az anyagcserét, és ennek eredményeként elkerülni a túlevést a nap folyamán. Ha nem reggelizünk, alig várjuk az ebédet és a vacsorát és valószínűleg többet is fogunk enni, mint amennyi kalóriára szükségünk van. - Étkezzünk tudatosan!
Koroleva, mint minden táplálkozási szakember, fontosnak tartja a tudatos étkezést. Amikor az ételek között válogatunk, tegyük fel magunknak a kérdést: biztos, hogy erre szüksége van a szervezetünknek? Hasznos lesz vagy épp ellenkezőleg: károsítjuk az egészségünket? - Rendszeres időközönként együnk
A diéta kitalálója arra figyelmeztet, hogy kilenc nap után is fontos lenne többször enni, kisebb adagokat, így elkerülhetjük az éhezést. A legegyszerűbb módszer erre a „bögrézés” vagy „poharazás”: egyszerre mindig annyit együnk, amekkora adag egy pohárban elfér. - Okosa a konyhában
Használjunk a főzés során olyan fűszereket, amelyek gyorsítják az anyagcserét, támogatják az emésztőrendszer egészségét! Kerüljük az olajban, zsírban sült ételeket, és ne vigyük túlzásba a fehérjebevitelt! (Nők esetében max. napi 250 gramm, férfiaknak legfeljebb 300 gramm fehérje fogyasztása ajánlott!) - Mozogjunk
Ne feledkezzünk meg a fizikai aktivitásról sem. Ha fogyni szeretnénk, az edzésnek legalább 40 percig kell tartani, mivel a zsírt a szervez csak kb. 20 perc után kezdi el égetni.
A KOROLEVA DIÉTA előnyei:
- A diéta hatékony: az erőfeszítéseinkért cserébe akár 5-10 kilótól is megszabadulhatunk.
- A diéta javítja, felpörgeti az anyagcserét.
- A kilenc nap alatt fogyasztható élelmiszerek jót tesznek a szervezetnek. A rizs gazdag aminosavakban, B-vitaminokban, amelyek jótékony hatással vannak az idegrendszerre, erősítik a szívizmot, jóddal, foszforral és kalciummal látják el a szervezetet. A rizs, mint egy ecset, kisöpri a a felesleges nátriumot a szervezetből. A rizs különösen hasznos gyomorhurut és gyomorfekély esetén. Ezenkívül a rizs rendszeres, mértékkel történő fogyasztása segít optimalizálni a vérnyomást.
- A hal különféle értékes ásványi anyagokban, vitaminokban és nyomelemekben gazdag. Jótékonyan hat a szív- és érrendszer egészségére.
- A csirkehús sok-sok értékes fehérjét biztosít számunkra. A fehérjék táplálják az izmokat, segítenek megszabadulni a felesleges zsírtól, ezáltal hozzájárulnak a fogyáshoz.
- A zöldségek jótékony hatással vannak az immunrendszerre, értékes hatóanyagai, vitamin- és ásványi anyag tartalmuk révén csökkentik számos egészségügyi probléma kockázatát.
A KOROLEVA DIÉTA hátrányai:
- Bár az étrendben felhasznált élelmiszerek önmagukban hasznosak, a vitaminok és ásványi anyagok nem biztos, hogy elegendőek a szervezet számára, hiszen kilenc napig elég egyoldalú a táplálkozás.
- A vércukorszint, különösen a rizsnapokon, ingadozhat.
- A húsnapokon felborulhat a só-víz háztartás egyensúlya.
Ellenjavallt:
- Tilos ez a drasztikus diéta azoknak, akik gyomorhurutban, gyomorfekélyben, súlyos szív- és érrendszeri betegségben szenvednek.
- Ne kezdjünk el fogyókúrázni akkor sem, ha megfáztunk vagy bármilyen más betegségünk van. Ilyen esetekben ne terheljük a szervezetünket egy drasztikus fogyókúrával!
- Mivel ez a kilenc napos diéta meglehetősen szigorú, a legjobb, ha orvoshoz fordulunk, mielőtt diétázni kezdenénk. Előfordulhat, hogy mi magunk sem vagyunk tisztában azzal, hogy valamilyen betegségben szenvedünk.