Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korlátozások feloldása: Ezeket a hibákat ne kövesd el újranyitáskor!

Végre, lassan újranyit a világ a koronavírus-járvány okozta nehézségek és korlátozások után. Néhány dologra azonban továbbra is fontos, hogy odafigyelnünk, hiszen így őrizhetjük meg a jelen helyzetet. Máris mutatjuk, mik azok a dolgok, amiről a lazítások után sem szabad megfeledkezni.

Fokozatos a nyitás

A járvány miatti korlátozásokat fokozatosan oldják fel. Ennek üteme azonban nem csak országonként, de városonként is eltérhet. Tehát lehetséges, hogy amíg valahol már a legtöbb üzletet nyitva találod, és simán megihatsz egy kávét akár egy kávézóban is, addig egy másik városban erre még nincs lehetőséged.

Még mindig fontos a kézmosás

Attól, hogy enyhülnek a korlátozások, és esetleg kevesebbet hallunk a veszélyről, a vírus nem tűnt el. Tehát ugyanúgy fontos odafigyelni az alapos, és gyakori kézmosásra, ha pedig erre nincsen lehetőség, akkor használjunk kézfertőtlenítőt. Amit nem fontos, ne fogdossuk össze, na és persze csak tiszta kézzel érintsük meg az arcunkat.

A távolság megtartása 

Azzal, hogy fokozatosan újranyitnak az éttermek, kávézók, strandok és közösségi terek, még nem jelenti azt, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba. Továbbra is tarsunk távolságot egymástól még akkor is, ha a szabadidőnket töltjük, így még véletlenül sem fog újra beindulni a vírus intenzív terjedése.

Pénzköltés

Az elmúlt hónapokban jóval kevesebbet vásároltunk. Leginkább csak az alapvető élelmiszerekre koncentráltunk. Most viszont könnyen betévedhetünk kedvenc ruhaboltunkba is, ahol hatalmas késztetést érzhetünk a vásárlásra. Ezzel normális esetben nincs is baj, ám érdemes szem előtt tartani a járvány okozta kiszámíthatatlanságot, ezért ne költekezzünk ész nélkül! 

Ne térj vissza a régibe

A karantén ideje alatt lelassult a világ. Számtalan olyan dologra szenteltünk több figyelmet, amivel korábban nem, vagy csak keveset foglalkoztunk. Ne változtassunk ezeken a szokásokon az újranyitás miatt, arról nem beszélve, hogy biztosan kialakítottunk új szokásokat is. 

Alvás 

Ha a karantén alatt végre összejött a napi 8 óra alvás, akkor figyelj rá, hogy ez továbbra is megmaradjon.

Étkezés

Jobban odafigyeltél az egészséges táplálkozásra? Ne áldozd fel ezt az újranyított gyorséttermek oltárán.

Tanulás

Azért, hogy hasznosan töltsd a karantén alatt elrepülő napokat, heteket, hónapokat, elkezdtél egy tanfolyamot? Belemélyedtél egy témába, ami már régen érdekel? Mindenképpen folytasd, hiszen idővel nagy hasznát veheted, akár a hobbidhoz, vagy a munkádhoz kapcsolódik.

Távoli ismerősök

Ami a szociális életet illeti, a lakhelyelhagyási korlátozások miatt a videóhívások és a chatelések kerültek előtérbe. Lehet, hogy a közeli rokonaidat és barátaidat ma már könnyedén meglátogathatod, de ne feledkezz meg a távolabb élőkről sem. Maradjon meg legalább az internetes kommunikáció!

Lakás

A karantén ideje sokaknál a nagytakarítások és a rendszerezések időszaka volt. Érdemes odafigyelni ennek a rendnek, illetve tisztaságnak a fenntartására, hiszen így kis erődbedobással még sokáig meg lehet őrizni.

Természet

Lehetséges, hogy az utóbbi hetekben jóval többet jártál a természetbe, mint korábban. Ezt semmiképpen nem érdemes feladni néhány bolt, vagy pláza kedvéért. Töltsd hasznosan a szabadidődet a karantén után is! 

 

A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS ÖSSZES CIKKÜNKET ITT TALÁLOD >>>

5 OK, AMIÉRT FONTOS, HOGY ARCMASZKOT HORDJ JÁRVÁNY IDEJÉN >>> 

5 TÉNY A FERTŐTLENÍTÉSRŐL, AMIT MINDENKINEK TUDNIA KELL >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss