Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi legyen a vacsora? Egyszerű korianderes csirke lépésről lépésre

default user icon
MME
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk csirkét! Íme egy szuper korianderes változat krumplival és kínai kellel.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

SZÁRNYASÉTEL RECEPTEK >>>
Korianderes csirke
A HOZZÁVALÓK:

40 dkg csirkemellfilé
40 dkg krumpli
1db citrom
0,5 db kínai kel
0,08 dl chipotle szósz
0,25 dl majonéz
1 dkg friss koriander
0,2 dkg cayenne bors
olívaolaj

bors

Ebéd, vacsora otthonra >>> 
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

alufólia
sütőpapír
keverőtál
serpenyő
2 db hőálló tál / tepsi
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN! 
A RECEPT >>> 
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. Az alapanyag

Megmossuk és szárazra töröljük a húst és a zöldségeket. Felvágjuk a káposztát, kifacsarjuk a citrom levét és finomra aprítjuk a koriandert.

2. A krumpli

A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe, és rátesszük a felvágott krumplikat. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd cayenne borssal és sóval fűszerezzük. Nagyjából 20 percig sütjük, vagy addig, amíg jó sültek és kellően ropogósak nem lesznek.

3. A csirke

Egy második tepsibe vagy hőálló tálba beleöntjük a citromlevet, és megszórjuk a korianderrel. Hozzáadunk egy kis olívaolajat, megsózzuk és megborsozzuk, majd jól összekeverjük, aztán félre tesszük. Egy kis olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Amikor az olaj forró, beletesszük a csirkemelleket, majd mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, vagy addig, amíg szép aranybarna nem lesz. Sütés közben mindkét oldalát megsózzuk.

4. A szósz

Amíg a csirkék sülnek, egy keverőtálban összekeverjük a majonézt, a chipotle szószt egy kevés olívaolajjal és egy evőkanál vízzel. Óvatosan megsózzuk és megborsozzuk. Jól összekeverjük, és tálalásig félretesszük.

5. A szószos csirke

Amikor a csirkemellek már aranybarnára pirultak, a serpenyőből átrakjuk a citromos – korianderes tepsibe. Meglocsoljuk a szósszal a filéket, ezután letakarjuk az alufóliával, és a sütőbe tesszük 15 percre.

6. A kínai kel

Amíg a csirke sül, ismét felhevítünk egy kevés olívaolajat a serpenyőben, és megpároljuk benne a kelkáposztát. Megsózzuk és megborsozzuk.

7. A tálalás

A csirkemelleket a kelkáposztával tálaljuk, meglocsolva a citromos – korianderes lével, amiben a csirke sült. A pikáns krumplival és a chipotle – majonéz szósszal körítjük. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek