Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhelyleves

160 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A korhelyleves elkészítéséhez a csülköt, a feldarabolt hagymát, az áttört fokhagymát, a csombort és a babérlevelet egy lábasba tesszük.
  2. A savanyú káposztát egyszer átvágjuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai (ha túl savanyú, kicsit átöblítjük) és hozzáadjuk a csülökhöz.
  3. Egy órán át főzzük, majd beletesszük a karikázott vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is.
  4. A főzőléből egy keveset kiveszünk, és a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a levest pirospaprikával, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, tejföllel kínáljuk. 

Megjegyzés

Másnaposság utánra nem talált még ki a tudomány ennél hatásosabb gyógyírt. Szilveszter éjszakája után a legjobb! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss