Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhelyleves

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt, a hagymát, az áttört fokhagymát, a csombort és a babérlevelet egy lábasba tesszük.
  2. A hagymát csíkokra vágjuk. A savanyú káposztátegyszer átvágjuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai (ha túl savanyú, kicsit átöblítjük). Ezeket is hozzáadjuk a csülökhöz.
  3. Egy órán át főzzük, majd beletesszük a karikázott vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is. A főzőléből egy keveset kiveszünk, és a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a levest pirospaprikával, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, tejföllel kínáljuk.

Még több káposztás étel >>> 

Fogások savanyú káposztával >>> 

Levesek >>> 

Hússal készült levesek >>>

Megjegyzés

Másnaposság utánra nem talált még ki a tudomány ennél hatásosabb gyógyírt. Szilveszter éjszakája után a legjobb! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss