Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhelyleves II.

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felkarikázott kolbászt süsd zsírjára. Ha túl sok a zsír, önts le belőle. Amikor a kolbász kellemesen ropogós, öntsd rá a káposztát (kevés káposztalé mehet rá). Forgasd át, majd engedd fel annyi vízzel, amennyitől leves-kinézete lesz. Fűszerezd ízlés szerint borssal. 20 perc főzés után önts annyi tejfölt hozzá, ami pótolja az elpárolgott vizet, és ha szereted, tegyél bele ízlés szerint tárkonyt (ne túl sokat, mert erős az íze). Ha felforrt, máris kész, tálalhatod.

Megjegyzés

Kihűlés után lefagyasztható. Sem a káposzta, sem a kolbász nem fog *meglecsósodni* az újrafelengedést követően. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss