Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhelyleves füstölt oldalassal és gerslivel

120 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A füstölt húst felrakjuk főni a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymával, és a babérlevéllel. Ha már félig megpuhult, hozzáadjuk az átmosott savanyú káposztát.
  2. Amíg fő, a virslit felkarikázzuk, serpenyőben kevés zsiradékon átsütjük, félretesszük.
  3. Elkészítjük a rántást: kevés zsiradékon megpirítjuk a lisztet, rádobjuk a zúzott fokhagymát, és fél percig hevítjük kevergetve. Levesszük a tűzről, hozzávegyítjük a pirospaprikát, majd hideg vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük.
  4. Ha már majdnem puha az oldalas a levesben, hozzárakjuk a gerslit. Pár percig főzzük együtt, majd beleöntjük a rántást, hozzátesszük a virslit, és együtt készre főzzük. Ropogós héjú, friss kenyeret adunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss