Elkészítés: A halhúst kb. 2x2-cm-es kockákra aprítom, sóval és 1/2 citrom levével összeforgatom, félreteszem.
Az aprított vöröshagymát kb. 2 evőkanál zsiradékon üvegesre dinsztelem, megfuttatom rajta a fokhagymát. Félrehúzva elkeverem benne az őrölt paprikát, felengedem kb. 1,8 liter vízzel. Beleteszem az alaplébe való húsdarabokat, sózom, borsozom, a lecsóval, babérral, csípős paprikával, a kockákkal, a darabolt burgonyával lassan főzöm kb. 1,5 órát.
Hirtelen hűtöm, a húsból a csontokat és nagyobb szálkákat kiveszem, a visszamaradt zöldséget a lével és a hússal egy másik edénybe passzírozom.
Újraforrásnál a tejfölt hozzáadom, a sózott halkockákkal kb. 15 percig lassan együtt főzöm, közben további citromlével, csipet cukorral, szükség szerint utána fűszerezve készre főzöm. Kb. fél órát pihentetem, majd tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre