Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhely halászlé III.

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát üvegesre dinsztelem olajon vagy zsíron, lehúzva a tűzről a pirospaprikát beleszórom, majd az alaplének előkészített halat beleteszem, s felengedem 2 liter vízzel. Puhára főzöm.

Ha készen van, átpasszírozom a halat vagy kisebb lyukú húsdarálón ledarálom, hogy sűrű legyen az alaplé. A kész alapléhez pici vizet még adok. Ezután ízesítem (só, bors, babérlevél), beleteszem a felkockázott halat.

Amíg fő, a tejfölbe belekeverem a mustárt, szedek rá picit a halléből, és jól összekeverem. Amikor már a halkockák is megfelelő puhaságúra főttek, a mustáros tejfölt beleengedem a többi lébe, összeforralom az egészet, és lehet tálalni.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss