A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd egy nagy fazékban megdinszteljük a felhevített olajon. Meghámozzuk a sárga- és a fehérrépát, karikákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Állandó kevergetés mellett 5-6 percig pirítjuk, majd ráöntjük a halászléalapot, és összeforgatjuk vele.
Felöntjük 1,5 liter vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön, fedő alatt 20-25 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a felaprított fokhagymát. A levesbe rakjuk a pontypatkókat, és a halszeleteket 15 percig főzzük.
A tejfölt fokozatosanelvegítünk 2-3 merőkanál levessel, majd a fazékba öntjük, és elkeverjük. A citrom kifacsart levével ízesítjük, és tányérokba merjük. Végül megszórjuk kaporral.