Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Korhely halászlé

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 doboz halászlésűrítmény
  • bors
  • 4 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db nagy pontypatkó
  • 20 dkg tejföl
  • ½ db citrom
  • friss kapor

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd egy nagy fazékban megdinszteljük a felhevített olajon. Meghámozzuk a sárga- és a fehérrépát, karikákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Állandó kevergetés mellett 5-6 percig pirítjuk, majd ráöntjük a halászléalapot, és összeforgatjuk vele.
  2. Felöntjük 1,5 liter vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön, fedő alatt 20-25 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket és a felaprított fokhagymát. A levesbe rakjuk a pontypatkókat, és a halszeleteket 15 percig főzzük.
  3. A tejfölt fokozatosanelvegítünk 2-3 merőkanál levessel, majd a fazékba öntjük, és elkeverjük. A citrom kifacsart levével ízesítjük, és tányérokba merjük. Végül megszórjuk kaporral.

 SÜSSÜNK, FŐZZÜNK HALAT! 

HALÁSZLÉ BÁCSALMÁSI MÓDRA 

Ezek is érdekelhetnek

Friss