Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konyakos májjal töltött rántott gomba

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított gombát sós, citromos vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, leszárítjuk.

Vajon pirítunk 1 kis fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkarikázott májat, sót, borsot, majoránnát, és puhára pároljuk.

Ha kihűlt, összeturmixoljuk, 2 tojássárgájával összekeverjük, adunk hozzá kevés konyakot. A pürével megtöltjük a gombafejek felét, és a tetejükre ráhelyezzük az üres fejeket, jól összenyomjuk.

Panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
Barnamártást, rizst adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss