Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konyakos diópuding

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál konyak
  • 4 evőkanál tejszín
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 dkg kekszmorzsa
  • 6 dkg finomliszt
  • 8 dkg őrölt dió
  • 4 dkg durvára vágott dió
  • A forma kikenéséhez:
  • vaj
  • Valamint:
  • vörösáfonya
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat, a konyakot, a tejszínt és a cukrot habosra keverjük. Apránként belekeverjük a sütőport és a kekszmorzsát, a lisztet, a darált és a durvára vágott diót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.

A masszát beletöltjük egy 1,5 literes, mikrohullámú sütőben is használható pudingformába, kuglófformába. Befedjük, és 600 W-on 8-10 percig gőzöljük. Ha kész, néhány percig a formában hagyjuk, majd tálra borítjuk, és porcukorral meghintjük.

Vörösáfonyát és tejszínhabot kínálunk hozzá. Ha nincs diónk, mandulával vagy mogyoróval is készíthetjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss