Elkészítés: A tojássárgákat, a konyakot, a tejszínt és a cukrot habosra keverjük. Apránként belekeverjük a sütőport és a kekszmorzsát, a lisztet, a darált és a durvára vágott diót. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
A masszát beletöltjük egy 1,5 literes, mikrohullámú sütőben is használható pudingformába, kuglófformába. Befedjük, és 600 W-on 8-10 percig gőzöljük. Ha kész, néhány percig a formában hagyjuk, majd tálra borítjuk, és porcukorral meghintjük.
Vörösáfonyát és tejszínhabot kínálunk hozzá. Ha nincs diónk, mandulával vagy mogyoróval is készíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre