Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konyakos csirkemájpástétom

MME MME
15 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A kacsazsír felét olvasszuk meg egy nagyobb serpenyőben, és pirítsuk rajta üvegesre a felkockázott hagymát.

Dobjuk rá a megtisztított májat és a kakukkfű leveleit. Sózzuk, borsozzuk meg, pirítsuk 5 percig, majd öntsük rá a konyakot, és pároljuk további 10 percig.

Turmixoljuk simára a serpenyő tartalmát a tejszínnel, azután szedjük át egy befőttesüvegbe vagy nagyobb pohárba. Öntsük rá a maradék, megolvasztott kacsazsírt, majd ha kihűlt, tegyük 1-2 órára a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Friss pirítóssal és retekcsírával tálalhatjuk.

Megjegyzés

Mogyoróhagyma helyett bármilyen más, kevésbé karakteres ízű hagyma megteszi.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss