Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kontyos karaj burgonyás gofrival

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • 3 zsemle
  • 3 dl tej
  • 1 fej hagyma
  • 2 db tojás
  • 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém, ki mit szeret)
  • bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • petrezselyemzöld felaprítva
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • A burgonyás gofrihoz:
  • krumpli
  • olaj
  • hagyma
  • petrezselyem
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A kontyos karajhoz a hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük.

Olajban világosra pirítunk 1 fej apróra vágott vöröshagymát. Elkeverjük a tejbe áztatott, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, a majoránnával, a szerecsendióval, sóval, borssal, a tojásokkal és a petrezselyemzölddel. Keverőgéppel jó simára kikeverjük.

Egy tepsit vagy hőálló edényt kikenünk, a hússzeleteket lerakjuk, ráhalmozzuk a tölteléket, és sütőben megsütjük. A pecsenyelével közben locsolgatjuk.

Közben a burgonyás gofrihoz a krumplit megfőzzük héjában, majd megpucoljuk, lereszeljük. Olajon egy kisebb apróra vágott hagymát üvegesre párolunk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Összekeverjük a krumplival, sózzuk, kicsi őrölt szerecsendiót hintünk rá, és gofrisütőben megsütjük.

A húst a sütőből kivéve azonnal megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk a burgonyás gofrival.

Ezek is érdekelhetnek

Friss