Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konok kunok gulyáslevese kapros túrógombóccal

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg birkahús felkockázva
  • 50 dkg marhahús felkockázva
  • étolaj
  • 15 dkg lebbencstészta
  • 20 dkg finomra vágott vöröshagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db kisebb méretű karalábé
  • A túrógombóchoz:
  • 25 dkg tehéntúró
  • kapor
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál búzadara vagy zsemlemorzsa
  • Ízlés szerint:
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény

Elkészítés

Elkészítés: Legelőször a lebbencstésztát apró darabokra törjük, ezután olajon egy edényben megpirítjuk.

Egy másik edényben olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd rárakjuk a húsokat, és kifehéredésig pirítjuk. A tűzről lehúzva ízesítjük a fűszerekkel, ezután vízzel felöntjük úgy, hogy bőven ellepje a húst.

Mintegy 20 perc főzés után belerakjuk a feldarabolt zöldségeket, és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a lebbencstésztát, és készre főzzük.

Közben elkészítjük a túrógombócokat. A túrót villával áttörjük, majd belekeverjük a tojásokat, a búzadarát, a sót, majd az apróra vágott kaprot. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, és forró vízben hirtelen kifőzzük, ezután a forrón tálalt levesbe rakjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss