hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű zöldségleves

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott répát hosszában félbeszeljük, és felszeleteljük. A megtisztított fokhagymát és gyömbért felkarikázzuk. A meghámozott vöröshagymát feldaraboljuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a vörös- és a fokhagymát, valamint a gyömbért. Hozzáadjuk a répát, és néhány percig pirítjuk együtt. Felöntjük 1 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, hozzákeverjük a szójaszószt, és felforraljuk. Ezután kis lángon, lefedve 35 percig főzzük a levest. 
  3. A spenótot megmossuk és megszárogatjuk, majd felcsíkozzuk, és a levesbe forgatjuk a megtisztított, felkarikázott újhagymával együtt. Végül lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, és forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss