Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt nem fogod megbánni: dobd fel tortellinivel a zöldséglevest!

A leves egyik fontos hozzávalója a levesbetét. A tortellini pedig a levesbetétek királynője. Próbáljátok ki, megéri!

Vannak levesek, amik semmit sem érnek tészta nélkül. Számomra ilyen a paradicsomleves, amit anyukám készít. Az a klasszikus, gyerekkori paradicsomleves cukrosan, betűtésztával. A hétvégén meglátogattuk Marci gyerekkel, és gondoltam egy merészet, és mielőtt megkérdezhette volna, hogy mit szeretne az unoka enni ebédre, beelőztem, és elmondtam az én kívánságkosaram. "Anyu, ne fáradozz velünk, elég ha csinálsz egy paradicsomlevest meg palacsintát." Évek óta próbálkozom, de sosem lesz olyan. Vagy sűrűbb lesz vagy hígabb vagy édesebb, de a lényeg, hogy nem olyan. Alig vártam, hogy ebédelni kezdjünk. És akkor jött a forróvíz: "Nem volt sajnos betűtésztám, csipetkével csináltam." Döbbenet. Csend. Hát jó. Jó volt az így is! :)

Persze betűvel az igazi, de nem lehet minden tökéletes. Mintahogy a halászlevet is csak cérnametélttel tudom megenni. Nem érdekel más. És akkor itt ez a leves, amibe olyan betét kerül, ami elsőre furcsának tűnhet. Higgyetek nekem, tökéletes választás!


Hozzávalók (4 személyre):

1-2 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 db húsleveskocka
2 db sárgarépa
200 g zöldbab (fagyasztott)
250 g konyhakész tortellini
3-4 ek zöldborsó (fagyasztott)

őrölt fehér bors
1 csokor snidling

1. Forrósítsuk fel az olajat, és fonnyasszuk meg rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Öntsük fel 1 l vízzel, dobjuk bele a leveskockákat, és forraljuk fel. Ezután forgassuk bele a megtisztított, falatnyi darabokra felvágott répát a zöldbabbal együtt, és közepes lángon, lefedve főzzük félpuhára a zöldségeket.

2. Adjuk a leveshez a tortellinti és a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük addig, amíg az alapanyagok megpuhulnak.

3. A snidlinget mossuk és szárogassuk meg, majd néhány szál kivételével aprítsuk fel, és szórjuk a levesre. A megmaradt snidlingszálakkal díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 220 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/3. számában jelent meg!

Az összes gyors és könnyű receptem >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss