Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű tavaszi zöldségleves

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 1-2 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • ½ db karalábé
  • ¼ fej karfiol
  • 3 ek vaj
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1,2 l zöldségleves-alaplé (kockából)
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 ág petrezselyem

Elkészítés

  1. A sárgarépát, a burgonyát és a karalábét meghámozzuk, majd mindet falatnyi darabokra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk.
  2. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat. Megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Hozzáadjuk a borsót.
  3. Felöntjük az alaplével. Sóval és borssal ízesítjük, lefedjük, és közepes lángon kb. 25 percig főzzük. Közben a petrezselymet megmossuk, a leveleit letépkedjük. Az elkészült levest tányérokba merjük, és a petrezselyemlevelekkel, valamint egy kevés frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk. 

VILLÁMGYORS TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES, AMI A VASÁRNAPI MENÜBEN IS MEGÁLLJA A HELYÉT! 

6 BEVÁLT TIPP, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A LEVES

ZÖLDSÉGLEVES, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD - ÓRIÁS SAJTGOMBÓCCAL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss