Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű sajtos-magvas kocka

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 30 dkg vaj
  • 1 tojás + 1 sárgája villával felverve
  • 2 dl tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg reszelt parmezán, vagy más olasz jellegű kemény sajt
  • A kenéshez és a tetejére:
  • 1 felvert tojás
  • különféle magvak (pl. len-, szezám-, napraforgómag)
  • 2-3 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben szétmorzsolom a vajat, az élesztőt, a többi hozzávalóval a tésztát összegyúrom, letakarva kb. 15 percig pihentetem konyhai hőmérsékleten.

A tésztát átgyúrom, kb. félujjnyira kinyújtom, megkenem a felvert tojás kb. felével, megszórom reszelt sajttal, szorosan feltekerem, a két végét benyomkodom az ujjammal, a tésztarudat letakarva pihentetem újra 15 percig.

Kb. ujjnyi vastagra nyújtom, derelyevágóval kb. 3 cm széles csíkokra darabolom, a darabokat felkockázom, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatom viszonylag szorosan (pont tele lesz vele).

Tetejüket megkenem a maradék tojással, mindegyik tetejére magokat és csipet sajtot teszek.

Jó langyos helyen pihentetem, kelesztem kb. 1 órát, majd előmelegített 190 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.

Ezek is érdekelhetnek

Friss