Elkészítés: A lisztben szétmorzsolom a vajat, az élesztőt, a többi hozzávalóval a tésztát összegyúrom, letakarva kb. 15 percig pihentetem konyhai hőmérsékleten.
A tésztát átgyúrom, kb. félujjnyira kinyújtom, megkenem a felvert tojás kb. felével, megszórom reszelt sajttal, szorosan feltekerem, a két végét benyomkodom az ujjammal, a tésztarudat letakarva pihentetem újra 15 percig.
Kb. ujjnyi vastagra nyújtom, derelyevágóval kb. 3 cm széles csíkokra darabolom, a darabokat felkockázom, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatom viszonylag szorosan (pont tele lesz vele).
Tetejüket megkenem a maradék tojással, mindegyik tetejére magokat és csipet sajtot teszek.
Jó langyos helyen pihentetem, kelesztem kb. 1 órát, majd előmelegített 190 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre