Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű poharas palacsinta házi baracklekvárral

30 perc
egyszerű
olcsó
9 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat, a kefirt, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a tojást összekeverjük a vízzel csomómentesre. Egy teflon palacsintasütőben megolvasztjuk a vajat, amelyet kis hűtés után belekeverünk a masszába.
  2. A már megvajazott teflonban kisütjük a palacsintákat. 20 cm átmérőjű teflonban sütjük, mindig 1 merőkanál tésztát teszünk bele. Néhány perc múlva megfordítjuk, a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Gyönyörűen felemelhető és megfordítható a tészta, nem szakad, nem ragad.
  3. A kész palacsintákat házi sárgabarack lekvárral gazdagon megkenjük, tekerjük.

KLASSZIKUS TÚRÓS PALACSINTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss