Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű paradicsomos lepény

3 4.7/5
45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A paradicsomok héját kereszt alakban óvatosan bevágom, 2 percre forró vízbe dobom, meghámozom, kb. 0,5 cm-es karikákra szeletelem. A hagymákat nagyon apró kockákra vágom, az olajbogyókat kimagozom, feldarabolom. A mozzarellát felszeletelem, a szeleteket apróbb darabokra vágom.

A leveles tésztát felengedem, tepsi nagyságúra nyújtom (25 X 35 cm), sütőpapjrral bélelt tepsibe helyezem. Megszórom kevés parmezánnal a tésztát, erre rakosgatom felváltva a paradicsomokat és a mozzarella kb. 2/3-át, a hagymakockákat. Ráhelyezem az olajbogyókat, kapribogyókat, fűszerezem. Végül megszórom a maradék parmezánnal és mozzarellával. 200 fokra előmelegített sütőben (az ajtó nyitogatása nélkül!) 25 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Megjegyzés

Melegen és hidegen egyaránt rendkívül finom! Nagyon egyszerű elkészíteni, a lényeg: a nagyon jó minőségű alapanyagok használata. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss