Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túletted magad? Diétáznál? Könnyű menüsor egyszerűen, egész napra

Nem baj, ha már most „felkészülsz” az év végi lakomákra, és egy-egy könnyebb napot is beiktatsz az étrendedbe!
Reggeli

A reggeli talán a nap egyik legfontosabb étkezése, ilyenkor kell feltöltened energiával a szervezeted, hogy aztán könnyebben induljon a napod. Épp ezért nem mindegy, hogy mit fogyasztasz: az első „lakoma” legyen gyorsan elkészíthető, tartalmas, mégis könnyű, no és egészséges! Mit szólnál ehhez a változathoz? Kenj meg sovány túróval 3 szelet kétszersültet, majd pakolj rá paradicsom- és uborkaszeleteket, végül mindegyik tetejére szórj aprított petrezselyemzöldet. A gyümölcsjoghurt vagy a kefir, illetve a mézzel ízesített reggeli tea ezután is jól fog esni...

Ebéd

Egy finom leves mindig jó választás! Ha hús nélküli változatot fogyasztasz, a második lehet például natúr szelet vagy hal, némi rizs-, esetleg burgonyakörettel. A zöldség- és a húsleves után majdnem minden jólesik, legyen szó akár rántott zöldségről, akár tésztaételről, illetve főzelékről. Desszertként falatozz gyümölcsöt, de ha megkívánsz 1 szelet sütit, azt is inkább most edd meg!

Vacsora

Ha délben jól belaktál, a nap végén már csak valami könnyűt egyél! Módjával fogyasztva a gyümölcs- és zöldségsaláták este is jólesnek, de ha valami tartalmasabbra vágysz, válaszd a sajtkockát almával vagy a vajjal megkent puffasztottgabona-szeletet egy kis sonkával és néhány fejessaláta-levéllel. Lefekvés előtt 1 csésze kamilla- vagy citromfűtea segíthet abban, hogy könnyen álomba merülj!

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss