A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
A kikevert sárgájához beleszitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd egy keveset kiveszünk a tojásfehérje habból és fellazítjuk vele a tésztát. Apránként beleforgatjuk a többi habot is óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjön a hab.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta!)
Egy konyharuhát megszórunk liszttel, rábátorítjuk a megsült piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és a konyharuhával feltekerjük még melegen. Hagyjuk kihűlni.
Addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral habosra verjük, majd a tejszínt is kemény habbá verjük. A tejszínből veszünk ki díszítéshez, csillagcsöves habzsákba töltjük és félretesszük.
A tölteléknek szánt eperszemekről levágjuk a leveleiket, megmossuk, majd lecsepegtetjük őket.
A felvert tejszínt és a mascarponét összekeverjük, a piskótát kitekerjük, majd megkenjük a krémmel.
A piskóta egyik szélélre sorbarakjuk az eperszemeket, majd ismét feltekerjük egy konyharuha segítségével jó szorosra.
A tetejét tejszínes habrózsákkal és eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
Most egy csodaszép, könnyű epres piskótatekercset ötlöttem ki. A piskóta aranysárga házi tojásból készült. Nem csak szép, nagyon finom is! - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!