Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű kókuszkrémes kocka

5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25 x 20 cm-es süteményhez:
  • A tésztához:
  • 3 db közepes méretű tojás szétválasztva
  • 7,5 dkg süteményliszt
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál meleg víz
  • A töltelékhez és a díszítéshez:
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj
  • 4 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a kókuszreszeléket a keményítővel elkevertem kevés hideg tejjel, majd hozzáadtam a porcukrot, felöntöttem a maradék tejjel, és tűz fölött besűrítettem. Mikor felforrt, félrehúztam a tűzhelyről, belekevertem a vajat és a vaníliás cukrot. Hűlni hagytam.

A tésztához a tojásokat szétválasztottam. A fehérjét kemény habbá vertem, félretettem. A sárgáját 10 dkg porcukorral fehéredésig kevertem, majd belekanalaztam a lisztet, a keményítőt és a kakaót, végül a vizet. Az egészet a konyhai robotgép habverőjével alaposan kidolgoztam. Végül beleforgattam a habot.

A sütőt 175 fokra előmelegítettem. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítottam, majd vékonyan elsimítottam rajta a tésztát. Nagyjából 6-8 perc megsütöttem. Hűlni hagytam, majd kiborítottam a tepsiből, lehúztam a tésztáról a sütőpapírt.

A süteménykerettel megmértem, mekkora lapot kell vágnom a tésztából, majd éles késsel egy akkora téglalapot vágtam belőle, ami pontosan illeszkedett a 25 x 20 cm-es sütőkeretembe. Sütőpapírból olyan széles csíkokat vágtam, mint a süteménykeret magassága. Körberaktam vele a keretet, majd egy tortapapírral borított tálcára állítottam. Ekkor helyeztem bele a kakaós lapot. A maradék tésztát nagyjából 1,5 cm-esre kockáztam.

A sütemény alját képező lapot megkentem sárgabaracklekvárral.

A 4 dl tejszínt kemény habbá vertem. Nagyjából 1 dl-t félretettem a díszítéshez, a maradékba beleforgattam az idő közben teljesen kihűlt kókuszkrémet. Ezt simítottam a süteménykeretben várakozó, lekvárral kissé átitatott tésztára.

A tetejére egymástól nagyjából 1/2 cm távolságra rakosgattam a felkockázott tésztát. A félretett tejszínhabot csillagcsőrrel felszerelt szilikonhabzsákba töltöttem, és apró rózsákat biggyesztettem a sütemény tetejére.

3 órán át pihentettem a hűtőszekrényben. A süteménykeret és a sütőpapírcsíkok eltávolítása után 5x5 cm-es kockákra vágva kínáltam.

Megjegyzés

Természetesen ez a sütemény akár a tálalás előtti este is készülhet, nem árt, ha egy egész éjszakát várakozik a frizsiderben. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss