hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű kevert gesztenyés süti

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 db alma pépesre reszelve
  • 1 csomag sütőpor
  • 38 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 2 dl növényi tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 dkg puha margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg cukor
  • rumaroma
  • 1 evőkanál almapép
  • Valamint:
  • csokireszelék
  • 4 evőkanál lekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a puha margarint, a cukrokat és az almapépet géppel pár percig keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló, de innen már kézzel keverjük tovább.

190 fokra előmelegített sütőben, zsírpapírral bélelt lapos 33 cm x 30 cm-es tepsiben kb. 25 percig sütjük. (Tűpróba!) Kivesszük és hűlni hagyjuk.

A habot a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük.

Egy másik tálban a puha gesztenyemasszát a margarinnal és a rumaromával, az almapéppel és a cukorral habosra keverjük, majd a tejszínhabbal óvatosan összeforgatjuk.

A kihűlt tésztát lekvárral megkenjük és rákanalazzuk a gesztenyés krémet. Nagy késsel elsimítjuk, a tetejét csokireszelékkel díszítjük.

Megjegyzés

A tésztát borítsuk tálcára rögtön, mert törékeny. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss