Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű kelt burgonyafánk

90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pihe könnyű burgonyafánk elkészítéséhez héjában puhára főzzük a krumplit, majd krumplinyomóval vagy villával összetörtjük.
  2. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk. A tojásokat ketté választjuk.
  3. A liszthez hozzákeverjük a főtt burgonyát, majd belekeverjük tojások sárgáját, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Picit elkeverjük.
  4. A szerencsendiót, a sót, és a borsot is hozzáadjuk. Összegyúrjuk, közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
  5. Bőven lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk a burgonyafánk tésztáját, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Letakarva, langyos helyen kelesztjük nagyjából 1 órát.
  7. Közepesen forró, nem túl bő olajban kisütjük a fánkokat. Egyszerre csak annyit tegyünk az edénybe, amennyi kényelmesen elfér. A fánkok mindkét oldala néhány perc alatt megsül.
  8. Szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük a kisült burgonyafánkokat. Különféle vad- és marhahúsos, mártásos ételekhez, például a vadashoz, remekül illik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss