Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű juhtúrós-sajtos pogácsa

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A pogácsához:
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír vagy 25 dkg vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 25 dkg juhtúró
  • 2 db tojássárgája
  • 1/2 ek cukor
  • 1 ek só (csapott)
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg kemény sajt (pl. Grana Padano)
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt

Elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékot az élesztővel. Hozzáadjuk a langyos tejet, a juhtúrót, a tojássárgáját, a cukrot és a sót. Összegyúrjuk, és letakarva 15 percig pihentetjük.
  2. Kb. fél ujjnyira kinyújtjuk, vékonyan megkenjük olajjal, meghintjük a lereszelt sajttal, majd szorosan a hosszanti oldaláról felcsavarjuk. Két végét középre hajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, letakarjuk, és további 10 percig pihentjük.
  3. Bő ujjnyira nyújtjuk, és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután sütőpapírral bélelt gáztepsibe sorakoztatjuk.
  4. Meleg helyre tesszük, a tetejüket megkenjük a felvert tojással, mindegyik tetejére sajtot teszünk, és 45 percig kelesztjük. 190 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 15 perc alatt készre sütjük.

Sajtos, túrós, tepertős - a legjobb pogácsareceptek >>> 

Kosárkák, kiflik, rudak, rolók - sós vendégváró receptek >>> 

TOP 5 LEVELES TÉSZTÁS ÉTEL VIDEÓN, AMIT IMÁDTATOK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss