Elkészítés: A 15 dkg főtt, áttört burgonyát összedolgozzuk a 20 dkg margarinnal, 15 dkg liszttel, 1 dkg elmorzsolt élesztővel, 5 dkg porcukorral, csipet sóval, és összegyúrjuk a 3 tojássárgával.
Fél órát pihentetjük a tésztát, majd egy kb. 30x35 cm-es kikent, lisztezett tepsibe leterítjük. (Viszonylag lágy tésztát kapunk. Nem szükséges sodorni, én kézzel belenyomkodom a tepsibe.)
A fél kg reszelt almát összekeverjük a porcukorral, a fahéjjal és a pudingporral, majd a tésztára terítjük. Ízlés szerint az almába lehet reszelt citromhéjat vagy mazsolát keverni.
Az 5 tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, hozzákeverünk még 2 tojássárgáját, és az almás rétegre simítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-35 percig sütjük, hidegen szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre