Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű habos almás pite

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 15 dkg főtt, áttört burgonyát összedolgozzuk a 20 dkg margarinnal, 15 dkg liszttel, 1 dkg elmorzsolt élesztővel, 5 dkg porcukorral, csipet sóval, és összegyúrjuk a 3 tojássárgával.

Fél órát pihentetjük a tésztát, majd egy kb. 30x35 cm-es kikent, lisztezett tepsibe leterítjük. (Viszonylag lágy tésztát kapunk. Nem szükséges sodorni, én kézzel belenyomkodom a tepsibe.)

A fél kg reszelt almát összekeverjük a porcukorral, a fahéjjal és a pudingporral, majd a tésztára terítjük. Ízlés szerint az almába lehet reszelt citromhéjat vagy mazsolát keverni.

Az 5 tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, hozzákeverünk még 2 tojássárgáját, és az almás rétegre simítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 30-35 percig sütjük, hidegen szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss