Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Recept
MME
Cikk
Sokan kezdik a napot egy pohár citromos vízzel, hogy felpörgessék az anyagcseréjüket, segítsék a fogyást, a szervezet méregtelenítését. A módszerrel azonban nem mindenki ért egyet, hiszen sok tévhit kering a citromlé hatásáról. Nézzük, mi az igazság! És vajon tényleg olyan hatásos-e, mint sokan gondolják...
Recept válogatás
A hagyományos rakott krumpli isteni - jó sok tejföllel és belevalóval. Ám bátran próbálkozhatunk különféle variációkkal. Az összeállítás egyszerű, utána pedig magában elkészül a sütőben. Mi lehet ennél egyszerűbb? Próbáljatok ki minél több rakott krumpli receptet a válogatásból.
Ugyan a borsószezonra még várni kell kicsit, de borsóleves nélkül elképzelhetetlen az élet. Szerencsére a fagyasztó a barátunk, és így mindig van kéznél zsenge borsó. Íme hét isteni finom leves receptje, amit mindenképpen készíts el még most!
Mindennapi kenyerünket rengeteg változatban megkaphatjuk az illatos pékségekben, de vannak, akik egész évben otthon sütik az egyre népszerűbb kenyérsütő gépekkel. Ha mindenki nem is annyire ínyenc és kitartó, hogy maga süsse a kenyerét, egyszer egy évben biztosan sokan kipróbálják a házi pékárusütést. Következzenek hát a legjobb kenyér receptek a ciabattától a naanig, a szódástól a kovászos csodáig.
Beindult a zsenge karalábé szezonja is. A kissé elhanyagolt, pedig rendkívül egészséges zöldséget igazán sokféleképpen felhasználhatjuk. Ezúttal 3 kihagyhatatlan levest mutatunk, amiben a karalábéé a főszerep.
Kard Sándorné
Mindmegette
Sokan keresnek laktató salátákat, melyek elfogyasztása után nem kopog azonnal a szemük. Ez a bitang jó tavaszi saláta a burgonyától és a fűszeres, sült csirkemelltől lesz igazán tartalmas, a spárgától és káposztától pedig mennyeien finom és különleges! Videón mutatjuk a receptet.
Nem lehet elég korán kezdeni! És nagyon úgy néz ki, hogy ez az állítás a főzésre is igaz. Oswyn Thomas ugyanis, aki ma már két éves „nagylány” 11 hónapos korában kezdett el ismerkedni a főzés tudományával.