Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű borscs (céklás zöldségleves)

MME MME
60 perc
4 adag

Elkészítés

  1. A répát megmossuk, meghámozzuk, és hasábokra vágjuk. A káposzta külső leveleit távolítsuk el, a torzsáját vágjuk ki, a többit csíkozzuk fel. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A céklát meghámozzuk, és  vékonyan felkarikázzuk.
  2. Felorrósítjuk az olajat, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az előkészített zöldségeket a hagymás alaphoz keverjük, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, kis lángon, a levest addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. 
  3. Végül a levest ecettel ízesítjük, majd egy nagy csipet őrölt köményt teszünk bele. Felaprított snidlinggel tálaljuk.

    Ajánljuk még:


    Borscs receptek >>>
     

    RECEPTEK CÉKLÁVAL >>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss