hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű almakrémes piskóta

5/5
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 8 ek finomliszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1,5 kg hámozott reszelt alma
  • 1/2 db citrom
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 db narancs
  • fahéj
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • sárgabaracklekvár
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tojássárgákat fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd összeforgatjuk a kemény habbá vert fehérjékkel, a liszttel és a szódabikarbónával. Egy közepes, magas falú tepsit vízzel kiöblítünk és az aljára sütőpapírt terítünk, és kb. 180 fokra előmelegített sütőben - 5 perc után mérsékelve a hőfokot - kb. 30 percig sütjük hurkapálcával kitámasztott ajtóval.
  2. Kihűlve 3 lapra vágjuk. Az almát meglocsoljuk citromlével, és a cukorral lassú tűzön megpároljuk. Ha kész, belecsavarjuk a narancs levét, és egy kis fahéjjal felfőzzük a pudingporral. Időnként megkeverve kihűtjük. Az alsó két lapot megkenjük a lekvárral és a krémmel, és befedjük a harmadik lappal. Porcukorral hintve kínáljuk.

13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK - VÁLOGATÁS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss