Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Könnyű 1 napos diéták - így fogyj le 24 óra alatt!

default user icon
MME
A nagy karácsonyi trakta után érdemes 1-1 nap „szabadságot” adnod a szervezetednek, amikor csak könnyű fogásokat fogyasztasz, és odafigyelsz az energiabevitelre!

Ezek a programok nem csak abban segítenek, hogy egy kicsit fellélegezhessen a tested, akkor is beválnak, ha gyorsan meg szeretnél szabadulni egy kevés súlyfeleslegtől, mert például hasban egy picit szorít a ruha vagy a nadrág.  Azt is megteheted, hogy négy egymást követő napon mind a négy programot végigcsinálod, így látványosabb eredményt érhetsz el! Fontos: ha jelentősebb felesleggel rendelkezel, akkor az egészséges és biztos fogyás érdekében feltétlenül keresd fel az orvosod vagy egy megbízható dietetikust!

1. A nyolcórás diéta

Ennek a programnak az a lényege, hogy a három főétkezést 8 órán belül kell elfogyasztani. Hogy ezen belül pontosan mikor, az rajtad múlik. Reggelire egyél meg 2 db főtt tojást, ebédre készítsd el a paradicsomfelfújtat, vacsorára pedig fogyassz zöldsalátát egy kevés natúr joghurtos öntettel.

Paradicsomfelfújt

Hozzávalók (4 személyre): 2 db újhagyma, 3 tk olívaolaj, 200 g zsírszegény túró (krémesebb állagú), 100 g ricotta, 2 db tojás, só, bors, 1 ek liszt, 100 g mirelit zöldborsó, 16 db koktélparadicsom, friss bazsalikom

Elkészítése: Az újhagymát karikázd fel, majd dinszteld meg 2 ek olívaolajon. A túrót, a ricottát, a tojásokat, némi sót és borsot, valamint a lisztet alaposan keverd össze. Add hozzá a megdinsztelt hagymát és a felengedett zöldborsót. A felfújtformát kend ki a maradék olajjal, oszd el benne a túrós-tojásos masszát, majd helyezd rá a koktélparadicsomokat. Süsd az ételt a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig. Tálaláskor szórjd meg egy kevés bazsalikommal.

Kalóriatartalom: kb. 200 kcal/adag

2. Zabpehelynap

A zabpehely hosszú időre eltelít, és kellő energiát is biztosít, így a farkasétvágy remek ellenszere. Reggelire keverj össze 4 ek vízben felfőzött zabpelyhet 2 ek natúr joghurttal, valamint 1 tk mazsolával. Ízlés szerint édesítsd egy kevés folyékony édesítőszerrel. Ebédre piríts meg szárazon 50 g zabpelyhet, majd öntsd fel 250 ml zöldségleves-alaplével. Adj hozzá 100-100 g megtisztított, feldarabolt sárgarépát és zellert, főzd 20 percig, végül ízesítsd őrölt szerecsendióval és borssal. Vacsorára készítsd el a zabpehely-palacsintát!

Zabpehely-palacsinta

Hozzávalók (1 személyre): 1 db tojás, 70 ml zsírszegény tej, 1 tk keserű holland kakaópor, 20 g liszt, 100 g gyümölcs (pl. kivi, alma, áfonya, körte), 20 g apró szemű zabpehely, 50 g zsírszegény túró, folyékony édesítőszer, 1 tk olaj

Elkészítése: A tojást, 50 ml tejet, a kakaóport és a lisztet keverd össze, és hagyd állni 10 percig. Közben a gyümölcsöket darabold fel. A zabpelyhet száraz serpenyőben pirítsd át, majd ada a tojásos masszához. A túrót keverd ki a maradék tejjel, és édesítsd 1-2 csepp energiamentes folyékony édesítőszerrel. Az olajat serpenyőben hevítsd fel, és süss a tésztából kis korongokat. Tálald a túrókrémmel és a gyümölcsökkel.

Kalóriatartalom: kb. 360 kcal/adag

3. Fehérjenap

A fehérjében gazdag, egészséges élelmiszerek, mint például a túró vagy a sovány szárnyashús segítik a zsírégetést. Ha ezeket olyan vitaminban gazdag táplálékokkal párosítod, mint a citrom, a paradicsom, a zöldpaprika, az ananász vagy a kivi, azzal tovább fokozhatod a hatást. Kezdd a napot egy tálka gyümölcsös túrókrémmel, ebédre főzd meg a csirkecurryt, vacsorára pedig készíts paradicsomsalátát, és fogyassz el mellé egy kevés light mozzarellát.

Csirkecurry

Hozzávalók (2 személyre): 2 db újhagyma, 1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika, 500 g csirkemellfilé, 1 ek olívaolaj, 100 g feldarabolt cukrozatlan konzervananász, 1 ek currypor, 200 ml kókusztej (vagy zsírszegény tej), só, bors, friss bazsalikom

Elkészítése: Az újhagymát karikázd fel, a paprikákat csumázd ki, majd a húsukat csíkozd fel. A megtisztított húst vágd falatnyi darabokra. A hagymát dinszteld meg a felhevített olajon, add hozzá a húst, és 6-7 perc alatt kevergetve pirítsd meg. Add hozzá az ananászt, a paprikát, a curryport, kevergetve pirítsd meg, majd öntsd fel a kókusztejjel. Melegítsd össze, ízesítsd ízlés szerint sóval, borssal. Végül tálald bazsalikommal megszórva.

Kalóriatartalom: kb. 375 kcal/adag

4. Folyadéknap

Ez egy tisztítónap, melynek során igen kevés kalóriát juttatsz be a szervezetedbe, éppen ezért tilos tartósan csinálni! A gyömbéres-uborkás frissítőből előző este készíts el 2 liternyit, és ezt fogyaszd el másnap napközben. Reggel, délben és este megehetsz egy marék gyümölcsöt, de nem banánt vagy szőlőt, hanem például almát, bogyós gyümölcsöket, narancsot vagy mandarint!

Gyömbéres ital

Hozzávalók (1 napi adaghoz): egy kb. 3 cm-es gyömbérdarab, 1 db kígyóuborka, 1 db citrom, 10-12 db mentalevél

Elkészítése: A megtisztított gyömbért reszeld le. A megmosott uborkát és citromot karikázd fel. Mindezeket a mentával együtt tedd egy nagy kancsóba, öntsd fel 2 liter vízzel, majd éjszakára rakd be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Kalóriatartalom: 0 kcal

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN  EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

TOP 10 KARCSÚSÍTÓ TIPP, AMIT MINDEN DIÉTÁZÓNAK ISMERNIE KELL>>> 

DIÉTÁZZ PIZZÁVAL ÉS SPAGETTIVEL!>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss