Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos rakott karfiol

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A darált húsos rakott karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük (vigyázzunk, hogy a rózsák nagyjából egyben maradjanak, ne főjenek szét).
  2. A darált húst forró olajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Olajon megpirítjuk a rizst, megsózzuk, megborsozzuk, majd dupla adag vízzel felöntjük. Kis lángon kb. 15 percig főzzük, és hagyjuk, hogy a rizs teljesen magába szívja a vizet. Ezután lefedve félretesszük további 15 percre.
  4. A megfőtt karfiolt kisebb darabokra vágjuk, majd az adag felét egy tepsi aljába tesszük.
  5. Az elkészült rizst és a darált húst összekeverjük, majd a karfiolágyra fektetjük. A sort a maradék karfiollal zárjuk. Meglocsoljuk tejföllel a tetejét, majd nagyjából 15 percre 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ezután megszórjuk sajttal a tetejét, és visszatesszük a sütőbe, míg a sajt szépen megpirul.


Megjegyzés

Akár füstölt sajttal is megszórhatjuk! - Blondefox

Ezek is érdekelhetnek

Friss